Publicat pe Lasă un comentariu

Mai putin… nervosi

 

Viaţa este despre frumos.

Frumosul” pentru mine înseamnă corectitudine, pozitivitate, căldură, dragoste, amabilitate faţă de cei din jur.  Fiind mai bun cu ceilalţi, în esenţă eşti mai bun cu şi pentru tine. Binele duce către bine, implicit la mulţumire şi fericire.

Nu ştiu cum or fi stat lucrurile cu o sută sau o mie de ani în urmă, dar ştiu cum stau astăzi. Deseori, mă întreb de ce trebuie să ne înrăi. Pentru ce? La ce bun? De exemplu, de ce un şofer se simte mai bine după o serie de înjurături şi maimuţăreli la volan, decât dacă ar fi dat dovadă de mai multă corectitudine, respect, amabilitate şi răbdare faţă de alţi colegi din trafic? De ce o colegă de birou sau un prieten se simte mai bine după ce îţi vorbeşte frumos în faţă, dar după ce ţi-a întors spatele se strâmbă şi te bârfeşte? Unde-i satisfacţia, căci nu o văd. Atât de des se întâmplă cele două situaţii, încât în majoritatea cazurilor le ignorăm, deşi fără să ne dăm seama ne afectează. Mai mult decât atât, le aduni înăuntrul tău, laşi să ţi se umple paharul şi să-l spargi la rândul tău în capul altuia. Din fericire, nimeni nu-i perfect, însă ceea ce contează este să nu facem un stil de viaţă din „a comite greşeli/răutăţi”, ci să ne dăm seama că am greşit, să ne cerem iertare şi să continuăm să lucrăm cu noi pentru a fi mai buni. Să nu uităm că suntem exemple pentru cei care ne vor precede, aşa că ar fi cazul să fim nişte profesori buni.

Nu ştiu în ce măsură am reuşit, dar în cele nouă cărţi pe care le-am scris, de fiecare dată am căutat să conturez personaje (principale) de la care să învăţ chiar şi eu. Şi dacă vreunul a fost rău la început, am avut grijă să-l aduc pe calea cea bună. Îmi doresc prea mult ca să trăiesc într-o lume mai caldă şi plină de dragoste, ca să promovez altceva.

Dragii mei, luna Decembrie este a fiecăruia dintre noi. Se spune că este perioada în care oamenii se lasă pătrunşi de spiritul sărbătorilor şi devin mai buni. Asta trebuie să însemne că sunt şi mai fericiţi decât de obicei – fără înjurături, maimuţăreli, bârfe sau vorbe grele. Să le lăsăm deoparte, să înlăturăm stările de nervozitate (nu duc la nimic plăcut, dimpotrivă) şi să le înlocuim cu fapte bune. Pe scurt, să ne bucurăm cu adevărat de viaţă şi frumos!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=NzSrbYDifYg

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *